dinsdag 6 oktober 2015

Het paard van Troje

Werd een maand of wat geleden nog negatief gereageerd op o.a. de Hongaarse standpunten inzake de vluchtelingenstroom, nu begint men steeds meer toe te geven dat de boel uit de hand is gelopen. Met name Duitsland denkt nu aan maatregelen, die Hongarije toen al aan het land voorstelde en zelf ten dele uitvoerde en nog uitvoert. Ook de EU begint terug te krabbelen en is nu wel voor een opvang in de regio's. Dat vond men ook hier in ons land onacceptabel. Men had het zelfs over vreemdelingenhaat, toen dat door de PVV werd voorgesteld. Zelfs het CDA komt met een stukje regelgeving voor de asielzoekers, waarin zij geattendeerd worden op onze wetgeving, normen en waarden. Het werd tijd!
In Duitsland is het in de opvangcentra een chaos waar het geweld schrikbarend toeneemt, maar weinigen durven dat te ventileren. Negatieve bijverschijnselen worden nog steeds liever verzwegen. Niet alleen in het geval van de vluchtelingenopvang. Vergelijk het maar met milieurampen, waar overheden in eerste instantie erg luchtig op reageren en feiten verdoezelen.
De alsmaar toenemende agressie in de Duitse opvangkampen voorspelt weinig goeds voor de toekomst, indien dat soort mensen vrije toegang krijgt tot de maatschappij. Maar de politiek blijft sjorren aan het paard van Troje dat hoe dan ook binnengehaald moet worden. L'histoire se répète.