het (SNS) pand 2011 |
Ik heb ook een keer meegemaakt dat een kok op staande voet werd ontslagen. Hij had stiekem een casselerrib in zijn fietstas gestopt! Ik zag ook dat koks in de pan spuwden om te controleren of ie heet genoeg was. Scheen normaal te zijn, want mijn pa zag dat bij de Marine ook....(of was het dan juist abnormaal?). Een keer heb ik van een snelkookpan het deksel eraf zien knallen. In die pan werd de veel gevraagde verse goulash gemaakt. De keuken en het plafond waren donkerrood gekleurd.
Soms hielpen we ook in de bediening, maar ik vond werken in de keuken veel leuker. Oma maakte vaak een Indisch gerecht (wat dacht je van babi ketjap gemaakt van biefstuk?), dat met de rijst (bestemd voor de goulash) op het bord werd aangevuld.
Ik vond de beloning naar tevredenheid. Aan het eind van de week werd de inhoud van de fooienpot onder het personeel verdeeld. Ik heb nooit mijn uurloon uitgerekend. Het overgrote deel van het verdiende geld besteedde ik aan nieuwe schoolboeken, kleding en wat muziek.
Na werktijd reden we diep in de nacht geregeld naar Noordwijk aan Zee. Daar bezochten we dan disco's. Dat vond ik wat minder. In die kolere herrie kon je nauwelijks met elkaar praten.
De eigenaresse ging in het naseizoen met de familie naar Spanje. In de maand maart van het jaar daarop kwam ze weer terug om het restaurant voor te bereiden op een nieuw seizoen.