vrijdag 2 oktober 2015

Onverstandig

Het valt mij op dat er nog steeds instanties zijn, die geld en/of andere waardevolle zaken in een clubhuis, school, café etc. achterlaten. Ik maak dat op uit de vele gevallen van inbraak en diefstal. Ik weet nog dat ik bij bedrijven werkte, waar lades en kasten na kantoortijd geopend achtergelaten werden. Om te laten zien dat er niest te stelen valt. Ik ken een geval waar van een en de zelfde locatie in een kort tijdbestek tot vier keer toe(!)  pc's, laptops en andere elektronica gestolen zijn. Over onverstandig gesproken.
Toen wij nog een winkel runden, werd na grotere transacties (bijvoorbeeld verkoop scooter of motor) eventueel contant geld direct elders ondergebracht. In elk geval buiten de zaak. Na sluitingstijd stond de lade van de (geleegde) kassa altijd open en was de fooienpot ook van de balie verdwenen.
Het afstorten van de dagopbrengst gebeurde ook op verschillende momenten : andere dagen en uren. Tja, je moet er wat voor doen.
En toch zijn er nog steeds mensen die vinden dat het allemaal moet kunnen. Ik bedoel waardevolle zaken in een verlaten pand achterlaten. Het is net als op een nachtelijk uur ergens rondlopen waar bijna niemand is / komt. Dan neem je gewoon een groot risico. Helaas, pindakaas.