donderdag 8 oktober 2015

Even rustig aan

liever een met een papegaaienbek
Na weken van druk bezig zijn, heb ik me voorgenomen wat rustiger aan te doen. Zoveel energie heb ik dus ook niet meer. Het laatste wat ik gedaan heb, was het op verzoek snoeien van een paar struiken van een van de seniore buurtbewoners. Hij had me een speciale kniptang gegeven om de klus te klaren. Maar ik vond die tang erg onhandig vanwege de vreemde vormgeving van de bek. Die kreeg ik nauwelijks tussen de takken gedrukt om er een te knippen.
De betreffende struiken hadden takken met een diameter van een euro muntstuk. Uiteindelijk is het me wel gelukt hoor. Ik geef toch de voorkeur aan een snoeitang met zo'n kromme papegaaienbek.
Als ik zo'n snoei-verzoek krijg, let ik even op de week waarin het gft afval wordt opgehaald. Ik snoei dan een dag of wat van tevoren, zodat de gft kliko snel geleegd kan worden. Dat vullen doe ik ook op mijn manier. Ik stamp niet complete takken in zo'n bak. Ik knip ze in stukjes van zo'n 20 cm. Op die manier gaat er veel meer in een afvalbak en blijft het spul tijdens het legen niet in de kliko plakken.