dinsdag 27 oktober 2015

Het zal mij worst zijn

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het eten van bepaald vlees slecht voor de gezondheid. Volgens dr. Who bevatten worst en rood vlees kankerverwekkende stoffen. Het geldt voor al het rood vlees, behalve dat van gevogelte. Daar krijg je volgens mij alleen de vogelgriep en/of kippenvel van.
Wij en onze ouders en voorouders hebben jarenlang worst en rood vlees gegeten. En wij doen het ook nog steeds. Ook na dit krantenbericht van dr. Who. Ik herinner me nog een krantenbericht dat vertelde dat het eten van yoghurt kanker verwekkend was. Men had een paar ratten een paar jaar met yoghurt ingeënt. Ze kregen alle kanker. Vlak voordat ze aan de vele steekwonden en gebrek aan andere voedingsstoffen stierven. Dat laatste lees ik tussen de regels door. Zo lees ik trouwens menig bericht. Ik lees ze ook vaak vanuit een achterliggende gedachte : "Is er weer iemand afgestudeerd?" of, zoals in dit geval : "Moeten we allemaal vegetarisch gaan eten?"
Van de mensen die ik ken en die aan kanker zijn overleden, dronken de meesten bier en rookten. 't Is maar net naar welke criteria je kijkt.