maandag 26 oktober 2015

Omgekeerde wereld

Ook op sociale media is te merken dat het ge-pamper in ons land behoorlijk ingeburgerd is. Ik las laatst een stukje van een paar regeltjes, waarin iemand zich lovend uitsprak over de inzet van vrijwilligers ten behoeve van vluchtelingen in het betreffende dorp. Niets meer en niets minder. Geen toespelingen of zo, gewoon kort en helder. Ik dacht : een leuk compliment.
Het gevolg van dat berichtje was, dat een aantal andere inwoners met grove bewoording reageerden op dat complimenteus stukje. Tja, ook aso's hebben internet. Dat had weer tot gevolg dat het beheer van het medium besloot het leuke stukje te verwijderen. Op de vraag van de schrijver waarom dat gebeurd is, reageerde het beheer met : "Wij publiceren liever geen stukjes waarop negatief gereageerd kan worden....."
In plaats van de grove reacties te verwijderen en de schrijvers ervan te blokkeren, wordt degene die een leuk stukje schrijft aangepakt. De aso's mogen gewoon lid blijven en krijgen van het beheer geen enkele reactie / vermaning te horen. Het zijn vast vrienden, kennissen of misschien zijn ze familie van het beheer. Hoe dan ook, schreeuwers krijgen hun zin.