donderdag 8 oktober 2015

De waarheid in het nauw

Als ik andere media bezoek om het nieuws te volgen, krijg ik vaak leesvoer te zien dat in ons eigen nieuws niet naar voren komt. Zoals het feit dat in Syrië nogal wat Amerikanen bezig zijn, die bepaalde terreurgroepen steunen (CIA en militaire adviseurs). Logisch dat ze zich rot schrokken toen de Russen die terreurgroepen ook bombardeerden. "Holy cow!", riep Obama vast. Het conflict in het Midden Oosten is wat dat betreft net een schaakspel tussen Rusland en Amerika, waarin ons land als pion moet meedoen met koning Amerika en koningin UK . De Amerikanen willen eerst Assad weg hebben, daarna worden andere terreurgroepen, waar de VS op dit moment zogenaamd bevriend mee is,  alsnog aangepakt. De deelname van Poetin in de strijd tegen terrorisme wordt door politiek deskundigen gezien als een meesterzet van de Russen.
Op Duitse sites lees ik over de wantoestanden die met veel agressie gepaard gaan in de opvangcentra, waar zelfs de Duitse Polizei geen grip meer op heeft. De Polizei is een verbod opgelegd om over de hausse van criminaliteit, verkrachtingen en aanrandingen met de pers te communiceren. Het vluchtelingenbeeld moet van mevrouw Merkel sauber / schoon blijven. Dat komt toch wat beangstigend over.
Ook in Duitsland begint men steeds meer te roepen 'Es ist genug!' en ligt Merkel onder vuur. Op de tv zender ARD was Merkel in een satirisch moment te zien als moslima. Dat leidde tot nogal wat boosheid bij bepaalde Duitsers. Ook in Duitsland probeert de politiek haar achterban vluchtelingen door de strot te duwen, net als hier. Het heeft niets met democratie te maken. Zonder enig overleg vooraf, ook net als hier. Men is er ook achtergekomen dat hooguit 20 tot 25% van de migranten echte vluchtelingen zijn. De rest zijn gelukszoekers waaronder veel Albanezen en vluchtelingen van het Afrikaans continent die zich al jaren geleden in Turkije en Griekenland hadden gevestigd.
Ook over het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 lees ik in andere media zaken, die hier verzwegen worden. Men verbaast zich over de rollen van Oekraïne en Nederland in het geheel. Beide landen horen in de verdachtenbank te zitten, maar onderzoeken nu hun eigen onschuld. Om die redenen verdenk ik Oekraïne ervan het vliegtuig te hebben neergehaald met een jachtvliegtuig.

En dan zijn er de handelsverdragen tussen de EU en de VS. Daar zitten volgens andere media ook luchtjes aan. Deskundige economen stellen dat die verdragen weinig zullen opleveren voor de EU en heel veel voor de VS.
Kortom, ik lees allerlei berichten die hier opzettelijk weggehouden worden van het lezend publiek. Hoewel, Elsevier is wat dat betreft veel opener en meer genuanceerd met haar berichtgeving. Vind ik. Wie de andere kanten van het nieuws wil weten, moet op zoek gaan.