vrijdag 2 oktober 2015

Lekker op de trekker?

Er is weer een motorrijder verongelukt. Hij werd aangereden door een trekker, die linksaf sloeg. De 16 jarige bestuurder zag de tegemoetkomende motorrijder over het hoofd. Een zeer triest ongeval, dat weer vragen oproept over het T rijbewijs. De bobo's van het VVN willen geen discussie meer over dat rijbewijs. De rijopleiding is zonder meer goed, stelt de organisatie.
Ik erger me vaak aan trekkers. Veel van die landbouwvoertuigen zijn slecht verlicht en als ze verlichting voeren schijn ie vol in je toet. Of je zo'n trekker tegemoet komt of er achter rijdt maakt dan niet uit. Ze hebben ook vaak schijt aan veiligheidsmaatregelen, lappen regels aan de laars enz.
De rijopleiding mag dan volgens VVN goed zijn, de mentaliteit van de vaak (in mijn ogen te) jonge puberende bestuurders is verkeerd. Ik zie maar al te vaak desinteresse wat de regels betreft. Daar wordt helaas niet naar gekeken. Oké dat geldt ook voor het gewone rijbewijs. De jonge bestuurder zal de rest van zijn leven een zware last moeten dragen, hetgeen te wijten is aan VVN.