woensdag 28 oktober 2015

Nieuwe remblokjes

Oeps!
Toen ik gisteravond op de fiets reed en even moest remmen, hoorde ik een vreemd geluid schuin onder mijn kont vandaan komen. Niet alleen vreemd, maar ook verontrustend. Nee, het was geen natte wind of zo. Het was overduidelijk het geluid van metaal op metaal. Oeps! Ik besloot de achterrem maar niet meer te gebruiken. Thuis, in het schuurtje heb ik even een blik geworpen op de achterrem. En ja hoor, het blokje was zo goed als versleten. Tijd voor nieuwe. Ook voor de voorrem, want die waren ook al erg dunnetjes.
nog even afstellen
Vanmorgen ben ik op dezelfde fiets even naar het dorp gereden. De versleten remblok heb ik ontzien om beschadiging van de velg te voorkomen. Het was markt en dan staat de mobiele fietsenmaker er ook. Daar heb ik vier nieuwe blokjes gekocht.
Weer thuis ben ik in gezelschap van Fenna gelijk maar de oude gaan vervangen. Een eenvoudig klusje, waarbij je wel op de juiste plaatsing van de ringetjes moet letten. De remkabel moest even gelost en na montage van de nieuwe blokjes weer vastgezet worden. Daarna moest het geheel even afgesteld worden met de stelschroefjes, zodat ze beide in ruststand even ver van de velg af staan.