zaterdag 3 oktober 2015

ASV Dronten - Omlandia 2 : 1

de winnende treffer
Vanmiddag besloot ik weer eens een potje voetbal te gaan kijken. De plaatselijke ASV speelde een thuiswedstrijd tegen Omlandia uit het Groningse Ten Boer.
Bij de kassa aangekomen vroeg mevrouw mij naar mijn leeftijd. Mijn bouwjaar droeg bij aan een flinke korting op de toegangsprijs : geen 5 maar 3 euro! Maar ik miste wel de aftrap en.. het eerste doelpunt. Omlandia wist al snel na het fluitsignaal te scoren : 0-1.
veel kansen
De ASV was duidelijk van slag, maar vocht zich terug in de wedstrijd.  De Drontenaren kregen steeds meer grip op de wedstrijd en wisten wat kansen te creëren. Maar tot het rustsignaal bleef Dronten tegen een achterstand aankijken. En toch had ik er een goed gevoel bij.
Na rust kwam de thuisploeg erg sterk terug. Met goed verzorgd voetbal kreeg het Drontens team een overwicht en kansen. Maar goed keeperswerk van de Omlandia doelman stonden treffers in de weg.
1 -1!
Het duurde tot een stief kwartiertje voor het eindsignaal voordat de gelijkmaker viel. Dronten deed er vervolgens een schepje boven op en wist op de valreep alsnog de drie punten in de zak te steken. In de laatste minuut van de zeer aantrekkelijke wedstrijd wist ASV Dronten nogmaals te scoren : 2-1. En weet je wat nou zo leuk was? Ik vond dat amateurvoetbal veel leuker en aantrekkelijker dan dat wat de gemiddelde topclubs laten zien. Geen hobbelpaard voetbal, geen lamlendige houding na balverlies en vooral geen afgrijslijk commentaar van een irritante Frank Snoeks langs de lijn. Kortom, gewoon genieten!