donderdag 8 oktober 2015

Halfwerk aan de Matrix?

Dinsdag in de namiddag heb ik de Matrix toch maar naar de garage gebracht vanwege die gerafelde v-snaar. Gisteren kreeg ik van de garage de uitleg te horen omtrent de rafelende v-snaar. Maar voor het zover was, moest ik me in een regenpak hijsen, om op de fiets richting garage te gaan. Om de een of andere reden geniet ik telkens weer van zo'n bui op mijn kop, capuchon. Misschien is het wel de wetenschap dat ik zelf lekker droog blijf. Ik heb wat dat betreft ook op de motor en ten tijde van mijn postbezorging regen niet echt als vervelend ervaren. Zolang ik maar de juiste outfit droeg.
Bij aankomst stond de overhead-deur van de garage open. Daar kon ik droog mijn natte pak uittrekken. Aan de balie vertelde de monteur mij wat hij had geconstateerd. Er bevindt zich aan die kant van het motorblok een aantal(!) snaren. Van die snaren was er slechts één die er redelijk uitzag : de gerafelde. De anderen waren duidelijk aan vervanging toe. Ze stonden ook niet meer strak gespannen, wat bij een koude start te horen was. De gerafelde snaar was wel goed gemonteerd (gelet op de draairichting). Hij heeft alle snaren, inclusief de gerafelde vervangen en op de juiste spanning gebracht. Voor de rest had hij geen op- of aanmerkingen. De ingreep kostte 106 euro, maar ook voor de Matrix geldt dat gezondheid en veiligheid voorop staan.
Tijdens een grote beurt bij Kwik Fit in mei 2013 kreeg ik te horen dat een v-snaar vervangen moest worden. Dat heb ik laten doen. Niet veel later begon de snaar te piepen. Ik ben een paar keer terug geweest, maar de piep kwam telkens weer terug. Uiteindelijk heeft men in 2014 de snaar vervangen, omdat 'een verkeerde' was gemonteerd. Men heeft toen de andere snaren niet vervangen. Dat was dus jammer. Voor de rest ben ik nog steeds tevreden over Kwik Fit hoor, maar voor dit soort zaken voortaan maar naar de dealer of een goede garage. Voor uitlaten, remmen, olie vervangen, nieuwe banden, beurtjes, apk en de service is het bij dat bedrijf allemaal prima in orde.
Ik trok de fietsendrager uit de auto, plaatste mijn fiets erop en in de stromende regen reed ik weer huiswaarts. En... ik hoorde geen vreemde geluiden onder de motorkap vandaan. Een grote opluchting.