vrijdag 9 oktober 2015

Directeur basisschool ontslagen

In Lelystad is een directeur van een basisschool de laan uitgestuurd. Hij zou een leerling bij de keel gegrepen hebben en hem alle kleuren van De Regenboog hebben laten zien. Tja, tijden veranderen. Als ik op de lagere school door een leraar bij mijn strotje was gepakt, werd ik de laan uitgestuurd. En dan had ik het thuis nog een keer zwaar te verduren gekregen.
Zelf ben ik één keer van school gestuurd voor de duur van drie dagen. Ik had na de les een kammetje dat van mij was afgepakt uit de lade van het bureau van de betreffende docent teruggepakt. Die repo-actie leverde mij drie verlofdagen op. Tjakka!
't  Is overal wat. Ook in Roemenië
Tegenwoordig mogen kinderen heel veel. Van mobieltjes aan in het leslokaal (eis van de ouders), tot aan slaan en schoppen van leerkrachten toe (geleerd van de ouders). En de leerkracht mag helemaal niets. Zelfs niet een kind bij een arm beetpakken. Het feit dat een leraar een kind zo aanpakt, zegt mij genoeg. Neem maar van mij aan dat in 99 van de 100 gevallen het een etterbakkie betreft. Zo'n verwend kind met een grote mond en losse handjes en voetjes. Zo'n kleine onopgevoede schreeuwlelijk. In Lelystad werden ze vaak richting de Tjalk gestuurd, omdat daar een school is waar veel meer mag dan op een 'gewone'basisschool. Daar wordt zo'n etterbak pas weggestuurd (als ie dat wil, hoor) nadat ie drie keer 'kutwijf!' tegen de juf heeft geschreeuwd.
Die 99 van de 100 hebben ouders die bijna woest en agressief overeind schieten als iemand iets corrigerends tegen hun liefje zou zeggen. Zo'n kind schrikt zich dood, want het heeft tot dan gedurende het grenzeloze leventje thuis nooit enige correctie hoeven incasseren. Er zijn erbij die helemaal van streek raken als een volwassene hen boos aankijkt. Eigenlijk zou men die ouders van dat kind eens flink bij de strot moeten grijpen en van hun ouderschap ontslaan, omdat zij de maatschappij opzadelen met weer een etterbak. En wie ermee in aanraking komt, verliest soms het geduld. Misschien is een taser een goede oplossing. Dan hoef je zo'n etterbakkie niet aan te raken. Ik wens de maatschappij en deze directeur veel sterkte toe. En als het toevallig dat ene gehoorzame wel opgevoede kind van de 100 is ook.