zondag 11 oktober 2015

Verbod op kattenjacht?

De Partij voor de Dieren wil een algehele verbod op het doodschieten van katten. Jaarlijks worden tussen de 9.000 en 13.000 (= dus 11.000 gemiddeld) wilde katten doodgeschoten. Ik geloof die cijfers niet zo. Volgens mij worden veel meer katten afgeschoten. Aan de andere kant : Wat denk je dat er gebeurt als die dakhazen gewoon hun gang mogen gaan? Ze kezen heel wat af.
Er zijn mensen die op bepaalde plekken voedsel en drinken plaatsen voor zwerfkatten. Ik vind dat idioot  eh.. nogal onverstandig. Er is erg veel overlast door katten. 's Nachts janken ze alsof er baby's vermoord worden en ze plunderen volières. En dan heb ik het nog niet eens over de vlooien, het poepen (met wormen) en piesen / sproeien en vernielen van tuinen door die beesten.
...ook gij Tom!
Zelf heb ik dagelijks ook last van een kater; Tom.
Veel mensen gaan heel erg gemakkelijk met hun huisdieren om. Als ze verhuizen laten ze de kat achter. Of ze dumpen zo'n dakhaas ergens in de natuur. Ze gaan meestal niet naar een asiel, want dan ontbreekt een geldige reden en het kost vaak geld. Maar ze nemen net zo gemakkelijk weer een nieuwe kat. Ik vraag me af wat er met al die wilde katten zou moeten gebeuren als men ze niet zou afschieten? Daar hoor ik de PvdD niet over. Wat dat betreft is het net de RK kerk ten opzichte van voorbehoedsmiddelen en abortus. De kerk verbied wel, maar schiet ouders met ongewenste kinderen ook niet te hulp. Lekker gemakkelijk.
Er zijn een keer zo'n 150.000 handtekeningen verzameld tegen het afschieten van katten. Dat zegt genoeg. De rest is blijkbaar voor. Je zou de katers kunnen vangen en castreren. En weer loslaten. Maar ja, alleen al het vangen lijkt mij een flinke klus. Misschien iets voor Polen, Roemenen, Syriërs enz.? Per ingeleverd paar katten-testikels een euro uitbetalen.... Oké, twee euro dan.
In het algemeen heb ik erg veel moeite met het feit dat mensen op een verkeerde manier omgaan met dieren en vervolgens zich beklagen over overlast. Of het nu katten, ganzen, honden of vogels zijn. In de landbouw bij voorbeeld creëert men schitterende voedingsplekken voor ganzen en zwanen, maar als ie erop af komen, moeten ze doodgeschoten of vergast worden. Wie heeft er nou van wie last?