dinsdag 27 oktober 2015

Vluchtelingen verdelen?

Rutte jammert dat de oost Europese landen weinig doen tegen vluchtelingen. Logisch, want die landen hebben in de gaten dat je gewoon de deur dicht moet doen. De overige EU landen hebben 17 actiepunten nodig. Over efficiëntie en effectiviteit gesproken.
De EU wil dat de vluchtelingen eerlijk verdeeld worden over de lidstaten. Dat is erg vervelend voor de meeste vluchtelingen. Ze belopen de kans ergens anders gehuisvest te worden dan in Duitsland of Nederland of een ander land waar men heen wilde. Na de grote volksverhuizing moeten ze dus wéér verhuizen. Naar het land waar ze zich feitelijk wilden vestigen. Maar gelukkig kent de EU de regel, dat inwoners van de EU zich vrijelijk binnen de EU mogen bewegen en vestigen.... Huh?
En dus krijgt Duitsland straks alsnog veel meer vluchtelingen dan in Brussel is afgesproken. Er komt dus nog een volksverhuizing. Na de verdeling. Maar dat zal Merkel niet erg vinden. Ze zei afgelopen zomer toch dat Duitsland de Islam omarmt? Na haar uitspraak kwam de vluchtelingenstroom richting haar land flink opgang. Toen ze die meute aan zag komen, ging ze naar Brussel. Maar of dat zal helpen? Nee dus.