woensdag 14 oktober 2015

Cyberdiscriminatie?

omdat ie een ander kleurtje heeft?
Er zijn heel veel speciale websites. Over huisdieren, gereedschap, auto's, motoren, handwerken enz. Een van die sites, eigenlijk een onderdeel van een sociaal medium, is gewijd aan een bepaald hondenras. Er staan allerlei verhaaltjes met foto's op en opgedane ervaringen.
Daar worden ook zaken gemeld als ziekte, nieuwe pups en overlijden. Kortom, een leuke en interessante site. Het lidmaatschap is gratis; een kwestie van registreren. Onlangs kwam aan al die vreugde een eind. Een aantal bezoekers vond dat twee leden van de site geweerd moesten worden.
De reden van dat verzoek, of beter die eis was dat de twee ook foto's plaatsten van honden van een ander ras!
Wat is er aan de hand?
Het geval wil dat er meer leden zijn die meer dan één hond hebben. Van verschillende rassen. Het komt voor dat een foto niet alleen de hond van het betreffende ras toont, maar ook diens huisgenoot / -genoten. "Nou en?", denk ik dan, "leuk toch?" Er is ook een lid wier hond een paar maanden geleden is overleden. Ze heeft onlangs een nieuwe pup aangeschaft, maar van een ander ras. Ze post ook foto's en berichtjes over haar nieuwe lieveling.  Een aantal leden is niet blij met de aanwezigheid van andere rassen en heeft dus verzocht het tweetal te blokkeren. Beiden zijn al heel lang aangesloten bij de groep en iedereen kent hen.
Door het geklaag over hun aanwezigheid, hebben beide leden zich vrijwillig teruggetrokken. Dat leidde weer tot geklaag van veel overige leden, die er schande van spraken en zelfs het woord discriminatie bezigden. De wijze beheerders hebben de tekst van de site daarom aangepast. Ook de huisgenootjes van het betreffende ras zijn vanaf heden hartelijk welkom. Tot grote ergernis van de klagers natuurlijk.