dinsdag 6 oktober 2015

Matrix met vreemd geluidje

een los stukje
Sinds kort maakt de Matrix na het starten een wat vreemd geluid. Na verloop van tijd, zo'n 5 minuten, is het verdwenen. Het geluid is dus alleen te horen na een koude start. Omdat ik zelf niet 1, 2, 3 wat kon vinden, ben ik maar even naar een garage gereden. De monteur wees me op een wat loszittend hitteschildje bij het uitlaatspruitstuk van de motor. Ik moest na een koude start maar op dat schildje letten en desnoods het met een latje of zo even aandrukken.
Vanmiddag heb ik de Matrix weer gestart. Ik heb eerst zijn bek opengezet en heb hem toen gestart. Daarna ben ik gaan luisteren aan de voorzijde. Het geluid was er weer, maar het was niet van het schildje. Het kwam volgens mij bij de v snaren vandaan. Ik hoorde een zeer regelmatig tjak, tjak, tjak dat synchroon met het toerental van de motor liep. Ik zette mijn ogen in de 'staarstand' en zag opeens iets voorbij schieten. Nadat ik de motor had uitgeschakeld, zag ik dat van een van de v snaren een stukje los was! Net alsof de zijkant ergens tegenaan loopt als de snaar niet over een poelie draait. Maar waar dat zou kunnen zijn kon ik niet waarnemen.
Dat losse stukje snaar heb ik eraf geknipt. Het was een stukje van het randje. De snaar zelf is verder helemaal intact.
Nu ik dat gevonden heb, ga ik weer terug naar de garage om erachter te komen, waar de snaar ergens aanloopt of dat een poelie scheef zit of misschien wat krom is. Je weet maar nooit.