vrijdag 16 oktober 2015

Een rare vogel

liever zo'n vogel
Jeroen Pauw heb ik altijd al een rare vogel gevonden. Soort zoekt soort, dus zat er gisteravond in zijn programma nog een paar rare (= naar linkse) vogels. Zo riep een jongeman Nederlanders op Israëlische toeristen in elkaar te slaan. Als reactie op de gewelddadige ongeregeldheden in dat land. De bedoeling is een discussie te laten ontstaan over de situatie rond Israël en zijn buurlanden. Een erg vreemde benadering van een probleem, dat al zoveel geweld en agressie kent. Komt bij dat tafelgenoten nauwelijks verontwaardigd reageerden.
Maar goed, dat er eens een flinke discussie moet komen is wel zo. Die ellende duurt al veel te lang.
Over rare vogels gesproken :
Al een paar keer heb ik geroepen dat verkopers en politici de grootste leugenaars van de wereld zijn. En het leuke is : ik heb een auto en breng soms mijn stem uit! Hahaha! Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. We vinden iets vervelend en toch doen we mee.
Ik ben een paar keer door moderne immigranten opgelicht en toch help ik ze telkens weer. Waarom? Misschien omdat ik de voorvallen als incidenten blijf zien. Ook al heb ik zo mijn twijfels in hoeverre bepaalde culturen eigenlijk wel met de onze samen kunnen gaan. Die twijfels zijn de laatste tijd door allerlei incidenten gegroeid. Ik vind dat Turkije niet bij de westerse cultuur en mentaliteit past. Net zo min als die van Noord Afrikaanse landen. Ze zijn lastig met de onze te integreren.
Turkije wil in ruil voor een toekomstig EU lidmaatschap wel iets doen tegen de enorme stroom aan migranten. Wat zijn dat voor vreemde vogels? Ik vind het ordinaire chantage. Trouwens, waarom doen we zelf niet gewoon de deur dicht als dat nodig is?