vrijdag 29 maart 2024

Witter dan wit

Nee, geen wasmiddel. We hebben trouwens vanaf 09.00 uur tot 12.00 uur geen drinkwater. Men is hier met wat leidingen bezig. Gisteren heb ik de trap geplamuurd en vanmorgen heb ik hem geschuurd en schoongemaakt.
Toen ik zeker wist dat we niet meer boven hoefden te zijn, ben ik begonnen met het schilderen van de trap. Wat een werk! Gaandeweg kreeg ik er meer lol in. Al was het maar vanwege de fraaie witte kleur. We hebben voor de trap speciale trappenverf gekocht. Die moet flink harder zijn dan de reguliere verf. Ik ben benieuwd of het zo is.
De hoeken heb ik eerst met een kwast gedaan. Daarna ben ik met de roller aan het rollen gegaan. Als ik het resultaat zie, dan verwacht ik dat er een tweede laag overheen moet. Dat zou volgens de beschrijving al na 5 uur kunnen. Maar ik laat me niet opjagen. Ik juist vandaag gekozen om die trap te doen, vanwege het weekend. Dan heeft de verf alle tijd om goed te drogen.
Toen nog de onderste twee treden restte, was de verf in mijn bakje op. Omdat ik geen zin had in het geklieder bij het overgieten van verf uit het blik in het bakje, ben ik direct uit het blik gaan werken.
Eerst deed ik de trede met de kwast. Daarna ging ik er met de roller overheen. Zo hield ik een leeg bakje en een schoon blik over.
Het resultaat mag dan mooi zijn, het maakt het schilderwerk in de directe omgeving wat verouderd. Ook dat blijkt nu niet meer echt wit te zijn. Er zal dus wel meer gedaan moeten worden. Als ik de deurposten zou doen, dan moeten de deuren ook. Ik zag ergens al een blik grijze verf liggen....