woensdag 20 maart 2024

Vensterbank plaatsen

Een buurtbewoonster heeft mij gevraagd of ik een vensterbank wil plaatsen. Op dat soort vragen zeg ik geen snel 'neen'. Vandaag heb ik na terugkeer van het huisje bij de vrouw aangebeld. Ik wilde de huidige situatie even bekijken. In de keuken lag een lange zwarte plaat op de grond. Die schijnt daar al bijna een jaar te liggen. Het bleek een hardstenen vensterbank te zijn. De plaats onder het venster zag er nogal wild uit. Er zaten gaten en veel oneffenheden. Iemand heeft de oude vensterbank weggeslagen en daarbij de stenen ondergrond aardig in de vernieling geholpen. Ergo, de boel moet eerst opgevuld en weer vlak gemaakt worden. De oude vensterbank was niet kapot of zo. Men had die verwijderd, omdat er een nieuw keukenblok kwam. Dat blok staat er al. Zo te zien had men de oude vensterbank ook kunnen laten zitten.
Bij de vensterbank zag ik ook een soort kit en een flesje met inhoud. De kit is bedoeld om de vensterbank vast te zetten. Het flesje bevat een onderhoudsmiddel voor de vensterbank.
Na de verkenning heb ik als eerste maar een reparatiemiddel gekocht. Daarmee ga ik de ondergrond weer in orde maken. Als dat spul goed droog is, kan ik de vensterbank gaan plaatsen. Maar goed, eerst maar de boel weer egaal zien te krijgen.