maandag 18 maart 2024

Crème wit

Het was dan zover. Zaterdag, ben ik begonnen met het lakken van de kozijnen. Ze stonden al in de grondverf. Ik heb ze licht geschuurd en ben toen met RAL9001, bekend als crème wit,  aan de gang gegaan. Met al dat gepriegel van kleine hoeken en rekening houdend met het dennengroen, was het toch een aardige klus.
Bepaalde delen zal ik nog een keer moeten doen. Tijdens het schilderen had ik geen last van vliegjes. Die kwamen pas toen ik bijna klaar was. Er ging zelfs zo’n grote mug op het pas gelakte kozijn zitten. Toen ik hem lostrok, bleven vier poten achter. Maar gelukkig heeft ie er nog genoeg over en hij kon ook nog wegvliegen.
Aan de lange zijkant, heb ik toch maar een deel onder de kozijnen alsnog crème wit gemaakt. Dat staat beter in verhouding tot de rest van het kozijn. Het was al groen, dus dekt het niet helemaal. Een tweede laag is nodig.
Heel even dreigde het te gaan regenen. Maar het bleef beperkt tot een paar minuten miezeren. Dus helaas geen langere pauze. 😆
Afgezien van een tweede laag op de alsnog wit gemaakte rand, wacht mij nog de stroken die ik tegen het dakbeschot geplaatst heb. Ze staan in de grondverf. Dus dat wordt licht opschuren en met de roller crème wit er overheen. En dan nog de deuren. Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.