woensdag 13 maart 2024

Werk voorbereid

Na eerst nog wat oude metalen gescheiden te hebben, ben ik weer aan de zaagtafel gaan staan. Ik moest nog wat afwerklatten hebben voor bij het schuurtje. Omdat ik de onderkant van het rabat ook wil afwerken, heb ik een kleine 20 meter aan latten van 70x18 cm gezaagd uit restanten van houten platen.
Toen ik de boel ging opruimen, bleek de opvangbak van de stofzuiger propvol. Om die reden was niet al het zaagsel afgezogen. Het zaagsel is behoorlijk stoffig, dus heb ik de bak buiten in de container geleegd. De wind zorgde ervoor, dat ik zelf ook onder het stof kwam te zitten. De containers staan aan de zijkant van de
loods, waar de wind allerlei kanten opdraait. Maar met een lege bak viel er weer gemakkelijk te zuigen. 
Met de profielen van de buurman kon ik niets doen. Ik heb ze vanwege het vervoer maar in stukken geslepen. Omdat ik toch de slijptol in mijn handen had, heb ik een alu afvoerpijp ook maar even gehalveerd. De kortere stukken passen gemakkelijker in de bagageruimte van de Matrix. We klappen altijd de achterbank neer, om zo veel ruimte te creëren. Het echte oud ijzer heb ik buiten klaargezet. Dat wordt na een berichtje met foto opgehaald.
Ter afsluiting van de ochtend heb ik het gezaagde hout in de auto gelegd en ben ik naar de Milieustraat gereden. Die ging om 12.00 uur open. Er stond al een rij auto's te wachten. Voor mij stond een Renault.
Toen die de brug op mocht rijden, bleek mevrouw op zoek te moeten gaan naar haar milieupas. Daar had ze wachtend in de rij alle tijd voor gehad. Het is net als bij de kassa's. Mensen staan te zuchten en te steunen vanwege de lange rij. Maar als ze dan eindelijk aan de beurt zijn, moeten ze nog van alles en nog wat in hun tasje of zakken opzoeken. Zo zorgen ze zelf ook voor oponthoud. Gewoon alles op tijd doen, dat is het gemakkelijkste. En zelf heb ik alle tijd.
Als het goed is, is het morgen een droge dag. Dan ga ik maar alvast het hout naar het huisje brengen en ook daar alvast een en ander voorbereiden. Voor komend weekend.