zondag 24 maart 2024

De culturele verrijking

Al die hoogopgeleide criminelen eh... migranten hebben niet kunnen voorkomen, dat ons landje ineen gestort is. Niet alleen economisch, ook qua fatsoen en respect.
Laatst hoorde ik van een sollicitatie bij een overheidsinstelling. De Nederlandse kandidaat voldeed aan alle eisen. Zijn kennis, ervaring en vaardigheden stegen volgens de HRM medewerker ver boven die van de andere kandidaten uit. Helaas was ie zichtbaar een Nederlander, dus ging zijn baan niet door. Hij kreeg via via te horen, dat men vanwege de diversiteit en de afspiegeling van de samenleving in elk geval een getint persoon moest aannemen. Te gek voor woorden natuurlijk.
Maak dan een advertentie op die manier op. Gezocht : een zwarte aseksuele, homofiele Afrikaan. Gender verandering toegestaan, verklaring van goed gedrag niet nodig. De functie-eisen zijn in onderling overleg af te spreken. Mensen die niet aan eerde genoemde beschrijving voldoen, worden verzocht niet te reageren.
Ik weet dat op menige personeelsafdeling sollicitatiebrieven op basis van de naam van de sollicitant geselecteerd worden. Dus komen de Mohammeds, Abduhls en anderen op voorhand niet in aanmerking voor een gesprekje. Tenzij het weer eens tijd is om aan de maatschappelijke afspiegeling te gaan voldoen.
Wat zal er gebeuren als ik in Nigeria ga klagen over te veel zwarte mensen?? Dat ga ik niet doen, want ik hou teveel van het leventje dat ik leid.