zondag 31 maart 2024

Achter de schermen

Omdat weer de laatste vrijdag van de maand is, betekent dat voorde Koffietafel weer iets extra’s. Normaliter is dat soep, die in twee soorten opgediend wordt. Maar omdat het Goede Vrijdag is met Pasen voor de boeg, werd gekozen voor een Paaslunch. Zoiets vergt veel aan voorbereidingen, die onzichtbaar zijn voor de gasten. Zij zien enkel een fraai gedekte tafel na de koffie. Het is niet alleen een menu samenstellen en inkopen doen, maar ook iets extra’s toevoegen. Voor elke gast hebben de vrijwilligers een doorzichtig ei gemaakt. Gevuld met chocolade paaseitjes. Er was ook een groter ei met een feestelijke ei-muts. Er waren ook gevulde eieren, die door een van de vrijwilligers gemaakt waren.
Er stonden Paasbroodjes, beleg, salades en natuurlijk wat voor de dorst op de tafels. Er werd goed gesmuld. Aan het eind van de eterij waren er ook nog mandarijnen.
Toen de gasten de zaal verlieten, mochten zij nog de tafels ‘plunderen’. Er stond niet echt veel meer, maar meenemen is altijd beter dan weggooien. Voor een aantal van de gasten kwam deze geste goed uit. Ze krijgen de komende dagen visite. Petje af voor de vrijwilligers, die er de afgelopen week flink aangetrokken hebben. Het was weer een flinke klus, maar met het nodige succes.