maandag 18 maart 2024

Even doorbijten

Onder het nuttigen van een boterham maakte ik een plan op voor de middag. Als eerste zou ik naar de loods gaan, om daar materiaal uit het huisje te droppen. Vervolgens naar de bouwmarkt om twee alu dorpelprofielen te kopen voor de beide deurdrempels van het huisje. Na montage blijft het kozijnhout beter beschermd tegen lompe trappers.
Vervolgens ben ik naar de Milieustraat gereden, om daar wat afval achter te laten. Daarna heb ik de Matrix een troetelbad laten geven in de wasstraat. Ik heb dat arme ding al een tijd niet schoongemaakt, vanwege ons geklus. Na het bad heb ik het interieur schoon gezogen. Zo'n zuigbeurt is gratis na een wasbeurt. Ik heb onze laarzen ook maar met de hogedrukspuit schoon gespoten.
Toen de Matrix helemaal schoon tevreden stond te glimmen, ben ik weer naar de loods gereden. Daar heb ik de achterbank neergeklapt en ben ik oud ijzer gaan laden. Dag schone auto! Maar ach, zoveel vuil komt er niet van dat metaal af.
Er was dit keer zoveel aluminium, dat ik enkel nog het koper in de bak kwijt kon. Er wachtte mij ook nog een cv ketel die gesloopt moest worden. Ik was er nu eenmaal toch en zou het zonde vinden om alles behalve die ketel weg te brengen. Dus heb ik dat ding ontleed.
Ik zal 2x moeten rijden. Een aanhangwagen huren is duurder.
Ter afsluiting heb ik de loods uiteraard weer aangeveegd en de boel opgeruimd. Toen was het inmiddels 15.30 uur. Thee tijd! Oké, ik heb veel energie. Ik zou die graag in mijn nalatenschap willen achterlaten. Ik ken nogal wat mensen die in mijn beleving veel te weinig energie hebben. 😅