zaterdag 9 maart 2024

Eindelijk schilderen

Na de lunch was het zover; we zijn gaan schilderen. De een met de kwast voor de dieper gelegen delen en de ander met de roller. Omdat verandering van spijs eten doet, wisselden we tussendoor van verfgereedschap.
We zijn begonnen met de zijkant. Die is zo’n 10m2 groot, omdat in het bovendeel ramen zitten. Ze beslaan 1/3 van de wand. Tegen half drie was de zijkant helemaal dennengroen. Ik moet zeggen, dat de medewerkster van de verfwinkel volledig gelijk heeft. De verf voldoet aan al onze wensen. Mooi van kleur, goed dekkend en strijkbaar en weinig verf nodig per m2.
Na de thee zijn we aan de voorzijde begonnen. Omdat ik op de valreep nog wat geplamuurd heb, moesten we die stukjes overslaan. Tegen halfzes waren we met de voorkant klaar. Pffff! Tussendoor nog even een kop thee gedronken. Buiten onder de overkapping.
Het ziet er fraai uit. We vonden de kleur eerst wat lichter dan gedacht, maar dat valt reuze mee.
We kregen wel met een domper te maken. Net toen we klaar waren, streek er een wolk fruitvliegjes(?) neer op het hout! Dat had ik eerder meegemaakt, toen ik de lijst van de voordeur in de grondverf had gezet.
Dat was geen ramp, omdat het grondverf was. Maar dit is de deklaag. We waren beiden moe en hadden geen zin nog iets te gaan doen. We zien morgen wel wat er moet gebeuren.
We hebben anderhalve liter verf verbruikt. Er staat nog een literblik te wachten. Ik schat in, dat we nog een halve liter moeten bestellen. We zien wel.