dinsdag 26 maart 2024

Een trap onder m'n kont

Home alone. Ja, dat was het vanmiddag. Dus besloot ik thuis wat te gaan doen. Op de fiets ben ik naar een bouwmarkt gereden. Dit keer de meest verre (zo'n 7 km), want daar herinnerde ik me een aanbieding van speciale lak.
Na aankomst bleek de aanbieding (natuurlijk) al niet meer geldig. "E ris gisteren een nieuwe folder uitgekomen en daarmee vervalt de vorige", lichtte de medewerkster toe. Maakt niet uit, want ik moest hoe dan ook verf hebben. Door een of andere kortsluiting in mijn hoofd, meende ik de trap naar zolder te moeten gaan aanpakken. Ouderdom komt met gebreken, want de trap vertoont kale plekken. Daar is de verf van afgesprongen, ondanks de aanwezigheid van de bekleding in de vorm van halve maantjes. Trapmatten heten die dingen officieel.
De matten heb ik als eerste verwijderd. Simpelweg door ze los te trekken. Dat gaf deze burger moed. Maar toen zag ie de restanten van dotten lijm en dubbelzijdige tape! Daar was ik dus de rest van de tijd zoet mee. Ik heb eerst de bekende föhn gebruikt. Maar zonder resultaat. Toen heb ik naar de stickerverwijderaar gegrepen.
Omdat ik geen geschikte kwast kon vinden om de restanten te deppen, heb ik maar een oude tandenborstel gepakt. Die gebruikte ik als ik de motorfiets ging schoonmaken. Zo'n borstel paste mooi tussen de koelribben en andere smalle openingen.
Ik had (weer eens) geluk. Ik doopte de borstel in de stickerverwijderaar en begon over de lijmresten te vegen. En zie : ik kon het kleverige spul als het ware zo opvegen! Neemt niet weg dat het nog een aardig klusje bleef. Om maar te zwijgen van de geur. Vooraf had ik de achterdeur op een kier gezet en het kleine zolderraam geopend.
Maar dat kon niet voorkomen dat de geur van de olie door het hele huis te ruiken valt.
Ik ben nu zover, dat ik alleen het tape op de eerste verdieping nog moet zien te verwijderen. Maar daar had ik na al dat gepruts geen zin meer in. Het was al 16.00 uur en ik had nog niet eens thee gedronken. Morgenochtend zet ik de schuurmachine erop. Dan komt er stof vrij. Da's tenminste weer eens wat anders dan die stank. Dat ze in zo'n flesje geen prettige geur toevoegen, snap ik niet. Zoals de geur van Castrol olie of zo. 😅