woensdag 27 maart 2024

Gesjoemel met de waarheid

In geen van de gevallen, waarin ik als kind na een akkefietje de waarheid vertelde, heb ik te horen gekregen dat men mij daarvoor bedankte. De waarheid deed er niet toe, wan tik kreeg toch gewoon straf. Dus waarom zou ik de waarheid vertellen? En zo leerde ik al op jonge leeftijd liegen.
Toch bleef ik vasthouden aan de waarheid. Daar was / is niet iedereen blij mee. Ook  al zouden ze ermee kunnen omgaan als oefenstof voor leren accepteren en/of incasseren. Want alles waar je moeite mee hebt is een les.
Toen ik door dat donkere dal dwaalde, viel mij de succesverhalen op die het UWV in haar magazine opdiste. Het ging telkens weer over jongelui, die dankzij het UWV na hun ziekteverzuim weer vrolijk aan het werk waren. Het stak mij omdat het UWV mij alles behalve goed heeft behandeld. Ik werd door fouten van hun kant weer gedeeltelijk goedgekeurd door een arts die geen arts bleek te zijn. Maar de boel terugdraaien kon men niet. De werkwijze in die tijd was om te janken. Bij elk bezoek begon het verhaal weer helemaal opnieuw.
Omdat ik me beklaagd had bij het UWV, kreeg ik de mogelijkheid mijn verhaal voor hun magazine te doen. Het concept werd tijdens een controle door het UWV aangepast. Mijn verhaal ging toen weer richting een succesverhaal. Kortom de publicatie was een vertaling van mijn ervaringen in een UWV versie.
Ik kom die werkwijze nog steeds tegen. In allerlei reportages en/of documentaires. De makers geven er graag een draai aan. Dusdanig, dat hun mening erin naar voren komt. Een mening is geen feit, maar neigt naar propaganda. Ik heb er niets mee.
Neem nou de zogenaamde Jodenhaat. Er vindt een genocide plaats uitgevoerd door Joden. Mogen anderen daar niet verontwaardigd of boos over zijn? En als de daders zich niets aantrekken van de kritiek, mag je ze dan niet gaan haten? Of is in dit geval de haat jegens de betreffende Joden plots dezelfde als in de jaren 30 en 40? De hedendaagse Jodenhaat is al na 1948 gezaaid. Door de Joden zelf met hun wreedheden en diefstal van Palestijns land. De westerse landen hebben die misdaden altijd verzwegen. De huidige Jodenhaat is daar een direct gevolg van. In deze video wordt een Palestijns jongetje geïntimideerd door zwaar bewapende Joodse militairen. Ook de winkelier werd aangepakt. De opnames van de beveiligingscamera werden gelijk veiliggesteld. De beelden zijn later door de IDF militairen in beslag genomen. Israël wordt geregeld betrapt op het verspreiden van nepnieuws over de genocide. Dagelijks worden ook Palestijnse kinderen door Joden mishandeld.