woensdag 27 maart 2024

Door het stof

Dikkertje Dap zat vanmorgen vroeg weer op de trap. Niet met een giraf maar met een poetsdoek. Toen ik gisteravond met de blote hand de traptreden  streelde, voelde ik hier en daar nog lijmresten. Die heb ik vanmorgen aangepakt. Daarna ben ik gaan schuren. De schuurmachine heb ik op een laag toerental gezet, zodat mijn handen wat ontlast werden.
Na het stoffig schuren heb ik de trap en de omgeving met de stofzuiger schoongemaakt. Tenminste, dat dacht ik. Met gevolg, dat ik ook met een emmer met een sopje aan de gang moest. Toen ik daarmee klaar was en de stofzuiger wilde opruimen, zag ik de volgende uitdaging : een stofzuiger schoonmaken.
Ik heb dat zuigbeest gedemonteerd en in een sopje gegooid. Wat een smeerboel! Niet alleen van het witte stof, maar ook van het reguliere zuigwerk. Dus het schoonmaken kwam als geroepen en moest ik weer door het stof.
Als laatste geef ik mezelf nog een schoonmaakbeurt. Het stof komt mij letterlijk de neus uit. De volgende keer ga ik wat oneffenheden plamuren. Daarna die plekken wat voorzichtig schuren en dan kan de eerste verflaag erop. Ik denk dat het dan vrijdagochtend zal zijn, want de trap hoeft en mag daarna niet belopen worden.