maandag 25 maart 2024

Bont en blauw

De vermeende daders van de aanslag in Moskou zijn opgepakt. Westerse media reageren quasi verontwaardigd vanwege het feit dat het viertal verwondingen vertoonden. Kom op zeg, het is Rusland. Hier in Nederland worden politieagenten zo bont en blauw geslagen door criminelen. Omdat de politie hier aan handen en voeten gebonden is en criminelen en anderen geen gehoor geven aan instructies van een agent. In andere landen pakt men dat anders aan. Meer in de zin van 'wie niet luisteren wil, moet maar voelen'. Ach, zo is mijn generatie ook opgevoed en ik ben er niet slechter van geworden. In tegendeel.
Het is mij opgevallen, dat op 7 oktober j.l. er veel heftiger werd gereageerd (ook door de VN) dan nu. De Secretaris Generaal van de VN zei nog net niet : "Ach wat vervelend." Hij liet het bij 'bedroevend'. Selectieve verontwaardiging speelt ook op dat niveau.
Het is inmiddels duidelijk dat de daders niet met IS uit te staan hebben. Vanuit Arabische hoek wordt gezegd, dat de werkwijze alles behalve conform IS is. Men wijst naar Oekraïne.
Je kunt je afvragen wat Amerika, de EU en de NAVO eigenlijk in Oekraïne willen. Ik weet dat het vooral om westerse machtswellustelingen gaat. Al sinds de val van de SU is zijn de Amerikaanse sluipmoordenaars in Oekraïne bezig.
De luchtaanvallen vanuit Oekraïne op Rusland leiden tot zware aanvallen op Oekraïense steden en voorzieningen. Wederom actie en reactie. Er is nog tijd om over vrede te praten. Tenminste, als het Westen dat zou willen. Het heeft de diverse aanbiedingen van Rusland tot op heden afgewezen. Wat de NAVO betreft : steeds meer militairen nemen ontslag. Ze zien een oorlog uitvechten voor Zelensky niet zitten en vrezen de Russische beer.