maandag 18 maart 2024

Kleine verhuizing

Met het eind in zicht, zijn we begonnen met het verhuizen van materialen en gereedschap. Vanmorgen heb ik drie(!) kruiwagens vol naar de auto gereden. Wat de auto betreft : vrijdag zagen we dat men geprobeerd heeft een wieldop te jatten. Maar deze wieldoppen zitten met de wielbouten op het wiel vastgezet. Dat wist de dief blijkbaar niet. De kunststof dop is wat verbogen. Ik dacht eerst dat er een stoeprandje geraakt zou zijn, maar de band vertoont geen slijtsporen. Ik ga met Sonja's föhn proberen de dop weer terug te buigen.
Maar goed, drie kruiwagens dus. Veel van het materiaal gaat terug naar de loods. Het zijn blikken verf, schildergereedschap, machines (zagen en schuren), gewoon gereedschap en wat restanten hout.
Het is nog niet alles. Er ligt ook nog reserve kleding in de kast en toiletartikelen. Die gaan pas terug als we echt helemaal klaar zijn. Er is nog een aantal kleine dingen te doen in het huisje. Als we genoeg tijd en zin hebben, dan gaan we de binnenkant van twee deuren (voor en
achter) doen. Hier en daar nog een likje verf of zo, maar dat is dan ook alles.
Er is afgelopen weken aardig wat spul naar het huisje gebracht. Er stonden al materialen, waaronder een krat met kitspuiten en een krat met blikken en emmertjes verf. De bedoeling is het huisje zo goed als leeg te maken voor wat betreft al de gebruikte materialen. Het blijft verder gewoon gemeubileerd en 'aangekleed'. Zo lang als het kan, willen we daar nog wat tijd doorbrengen. Maar dan louter voor de ontspanning.