zaterdag 9 maart 2024

Handwerk

Ik ben vanmorgen begonnen met het afwerken van de achterkant van het huisje. Dat staat op het zuidwesten en heeft veel te lijden van het weer. Ik ben met een houtvuller bezig geweest, om de scheurtjes in het hout te dichten. Dat doe ik met een twee componenten vulmiddel met een mengverhouding van 1:1. Het uitharden duurt bij deze temperatuur zo’n 8 uur. Dus kan ik aan de slag met het schuren. 
Het is een behoorlijke klus. Het schuren van de kromming aan de bovenkant van het rabat. Maar ja, ook dat moet gebeuren. Dus blik op oneindig, verstand op nul en schuren maar. Ik doe het gewoon met de hand en schuurpapier. Ter bescherming van mijn vingers draag ik dikke werkhandschoenen.
Toen ik bijna klaar was met het schuren, strandde ik toch op een stukje rot hout. Het zat helemaal onderaan en was echt het laatste loodje. Het betrof een strookje rabat van zo’n 7 cm breed en 45 cm lang (foto). Dat heb ik uiteraard alsnog vervangen door nieuw hout.
De bedoeling is om eerst met de kwast dat wat dieper gelegen deel te schilderen. Daarna met een roller het vlakke deel van het rabat.
De wind is minder koud dan gisteren. Ik sta in de zon te werken, dus dat scheelt. Mijn streven is om vandaag de lange zijkant geschilderd te hebben in dennengroen.