zaterdag 16 maart 2024

Sport

Als ik sport volg op de tv, kijk ik het liefst naar zenders als ESPN. Er is ook een zender W, die enkel sporten van vrouwen laat zien. Op die zender kijk ik graag naar volleybal. Studi Sport kijk ik nauwelijks. Er is daar veel te veel blabla en als ik alles wat niet bijdraagt tot het doel van de uitzending (kijkers samenvattingen van wedstrijden laten zien) eruit zou schrappen, dan rest er hooguit 20 minuten voetbal in een uitzending van bijna een uur.
Een voordeel van ESPN is bijvoorbeeld, dat ze vaak een schakelprogramma presenteren, waarin flitsen (vaak met belangrijke / spannende momenten) van diverse wedstrijden getoond worden. Dus hoef ik niet naar het armtierige Amsterdams amateurvoetbal te kijken van Ajax, maar kan ik wedstrijden van een hoger niveau volgen.
In de flitsen die ik zag, begreep ik niet waarom een bepaalde Ajax speler niet gewisseld werd. Uiteindelijk kreeg ie 2x geel. Aan de andere kant : er zouden veel meer spelers gewisseld moeten worden bij Ajax. Het was weer prut. Net als toen ze van Utrecht wonnen. Volgens Van 't Schip speelde Ajax toen zeer goed. Een kinderhand is snel gevuld. Dus Van 't Schip moet ook maar het veld ruimen.