zaterdag 30 maart 2024

Ik ben links

Jeetje, wat is het frisjes buiten! Ik had wel mijn muts op mijn kop, maar ik miste op de fiets een paar handschoenen. Ik heb een paar netjes mandarijnen gekocht. Nee, niet voor onszelf. Morgen is weer de dag van bekende Koffietafel. Omdat het de laatste vrijdag van de maand is, is er gewoonlijk ook soep en stokbrood. Maar dit keer staat de tafel gedekt in het licht van Pasen. De dames hebben er weer voorbereidend werk voor gedaan. Ik leg de mandarijnen op tafel. Voor de liefhebbers. Meestal ben ik achter de schermen bezig. Zoals met het klaarzetten van het meubilair, het thuis helpen, sjouwen enz.
Van mezelf mag ik wel zeggen, dat ik ook maatschappelijk links ben. Maar dan op een positieve manier (vind ik). Ik noem het ook wel sociaal en/of humaan. Van oorsprong ben ik linkshandig, maar door de tijd heen ben ik met rechts ook handig geworden. 😁
Het meer bekende Links, waar ik geregeld tegenaan schop, is het negatieve sociale. Zoals bijvoorbeeld in de Jeugdzorg veel voorkomt. Het heeft het bekende arrogante, autoritaire en dictatoriale  uitgangspunt van "Ik weet wat goed voor jou is". Daar heb ik dus helemaal niets mee. Vanuit die hoek wil men andermans leven inrichten en beheren. Dus moet je insecten en larven eten, geen eigendommen hebben en zelfs je lichaam is niet van jou.
Ik ken mensen in de Jeugdzorg (erg Links), die alleen maar voor zichzelf bezig zijn en op geld uit zijn. Ze doen dat door zogenaamd lastige kinderen thuis op te vangen. Ze doen het niet om hen te helpen, maar vooral financieel zichzelf. Dan kopen ze een boerderijtje of zo van het geld dat ze beuren vanwege de opvang van die arme kinderen. Om maar te zwijgen over de manier waarop met die arme kids omgegaan wordt. Dat is in inrichtingen voor die jeugd trouwens ook vaak het geval. Dat is samengevat de Linkse sociale dictatuur waar ik tegenaan schop. Linkse mensen kunnen soms het bloed onder je nagels vandaan halen. Maar dan is het zaak om rustig te blijven. Daar bereik je meer mee, dan ze op hun bek slaan.