maandag 11 maart 2024

Catfish

Afgelopen zondag keken we naar MTV. Dat was ooit een muziek zender op de tv. De afgelopen 40 jaar is er voor 12 jaar muziek op geweest. Voor de rest veel stomme programma's met veel dekhengsten en sletten. Maar goed, zondag keken we naar afleveringen van Catfish. Hahaha! Wat een suffe, goedgelovige mensen zijn er toch. En.... wat een bedriegers!
De bedriegers maken nepprofielen aan en gebruiken foto's van anderen, omdat ze zichzelf lelijk vinden. Met dat laatste kon ik het die zondagmiddag niet oneens zijn. 😌 Alleen op grond van zo'n profiel en smeuïge teksten, worden mensen vervolgens verliefd op elkaar. Ze sturen elkaar ook vrij snel naaktfoto's. En dat zonder elkaar ooit in levende lijve gezien en/of hen gecontroleerd te hebben. Er zijn zoveel mogelijkheden om iets op het www uit te zoeken. Er zijn er die niet eens willen videochatten of ontmoetingen uit de weg gaan. Nou, dat zegt ook al genoeg, lijkt me. Twee presentatoren gingen op onderzoek uit.
Niet alleen de mannen, ook de vrouwen sturen naaktfoto's. Hoe weet een ontavanger nou dat ie echt van zijn gesprekspartner is? Het sturen van zo'n dickpic kan ik me nog wel voorstellen. Ik bedoel, of je nu een pasfoto of een dickpik van jezelf stuurt : de ontvanger blijft een eikel zien. Tenminste, dat denk ik dan. Maar zo denkt niet iedereen. De ander ziet geen eikel. Totdat ie ontmaskerd wordt door de beide presentatoren. Dan blijkt dat ie helemaal geen sixpack heeft, maar een flinke bierbuik en een verlopen kop. Niet alleen het uiterlijk is minder fraai, het karakter dus ook.
Begin jaren 80, na de geboorte van onze tweede zoon, kwam dus MTV. Dit was hun eerste video. Inmiddels hebben de (nep)video's ook het internet om zeep gebracht.