dinsdag 6 september 2022

Klusjes doen

Na een rustig verlopen zondag, was het maandag tijd om wat klusjes doen. Terwijl Sonja voor boodschappen op de fiets weg was, ben ik aan de slag gegaan met het elektra. Ik heb drie geaarde wandcontactdozen aangebracht. Na wat speurwerk is het mij gelukt twee stuks op de centrale doos aan te sluiten. In die doos waren nog een aantal vrije posities beschikbaar. Ik heb de bedrading daar in geprikt. Het werk verliep niet helemaal vlekkeloos. Toen ik de 12 volt installatie controleerde en een lamp had geopend, maakte ik kortsluiting. Dat kostte me een smeltzekering van 7,5 A. Dat soort zekeringen liggen in de auto, dus was het probleem snel opgelost. We hadden al eerder gezien, dat de lamp af en toe knipperde. Toen ik de lamp openmaakte, schoot er een draad los, dat de fitting aantikte. Ik zag een klein vonkje en wist gelijk : daar gaat een zekering. De losse draad was niet goed in de lamp vastgezet. Nu wel en knippert de lamp niet meer.
Ik ben bij de verlichting gebleven, want ik heb de buitenverlichting van de caravan gecontroleerd en schoongemaakt. Van de beide achterlichten zaten twee lampen vrij los in de fitting. Ik heb de fittingen met een tang wat geknepen, zodat de lampen er strak ingedraaid konden worden. Toen ik de kapjes verwijderd had, zag ik dat ze van binnen vies waren. Dus heb ik ze in de afwasteil gelegd. Toen ik later de afwas deed, heb ik als laatste de beide kapjes schoongemaakt.
Na de lunch ben ik op de fiets met Fenna in de kar naar de Lek gereden. Die ligt op nog geen 500 meter van de camping. Er zijn daar
diverse strandjes. Daar, aan en in het water ging ze volledig uit haar dak. Ze heeft dus weer genoten en eindelijk weer een grote rivier toegevoegd aan haar zwemlijst.
In de avond zagen we een pikzwarte lucht in het zuiden. Hij kroop tergend langzaam naar ons toe. Ik heb maar een paar scheerlijnen aan de voortent aangebracht. Het bleef beperkt tot een paar windstoten en 's nachts wat regen. We hoefden geen zwemvesten aan.