dinsdag 13 september 2022

Verbeteringen aanbrengen

Gisteravond hebben we de caravan bij de loods geparkeerd. We waren weliswaar pas zaterdagmiddag aangekomen, maar er wonen hier zeurpieten. Dus hebben we de hut vroegtijdig verplaatst. Vanmorgen ben ik op de fiets met wat spullen in de zijtassen, naar de loods gereden. Ik ging de pitten het gasfornuisje schoonmaken en de pijpjes waardoor de lucht aangezogen wordt reinigen.
Natuurlijk heb ik ook het reservewiel fatsoenlijk gemonteerd met nieuwe keggen. De keggen heb ik op de dissel geschroefd en dus niet tegen de caravan. Het wiel rust nu volledig op de keggen en zit tegen de voorwand bevestigd. Voorheen hing ie aan de wand.
Het deksel van de disselbak zit links en rechts op twee punten vast met een rubberen sluiting (foto). De sluitingen waren ook in de wand geschroefd. De bovenste zijn stevig en zitten waarschijnlijk in een balk in de wand geschroefd. Laten zitten dus. De onderste heb ik verwijderd. Ze lieten los. De gaten heb ik gedicht met de speciale kit. Ik ga de sluitingen op een andere manier bevestigen. Daarvoor gebruik ik een metalen strip, die ik onder de caravan monteer. Aan de voorzijde (waar de strip een hoek van 90 graden maakt) schroef ik de sluiting erop, zodat de (trek) krachten naar de vloer overgebracht worden. Die kan veel meer hebben dan de wand.