maandag 12 september 2022

Te emotioneel

Tijdens onze korte vakantie raakte ik in gesprek met een vrouw die een leidinggevende functie in de zorg heeft. Ze woont gedurende het hele seizoen zo goed als op de camping. De manier waarop ze over haar werk sprak kwam mij nogal gestrest over. Ik vond dat ze te vaak emotioneel reageerde op situaties. Ze werkte met andere vrouwen samen. De verhalen die ik van haar hoorde, kwamen mij bekend voor. Ik heb immers ook een tijdje in een 'kippenhok' gewerkt. Helaas verstond ze niet de kunst om zaken van zich af te laten glijden. Ik liet ze maar praten en roddelen. Ik bemoeide me ook niet met hun ruzies onderling. Die mochten ze zelf uitzoeken.
Ik kon me niet voorstellen dat ze leiding gaf. Ze had er geen opleiding voor gevolgd. Vanwege een gebrek aan personeel, is zij naar voren geschoven. Omdat ze er al zo lang werkte. In mijn beleving is ze niet geschikt voor de functie. Ze was erg onzeker en meer emotioneel dan zakelijk bezig. Ze vond het ook belangrijk dat haar medewerkers haar aardig zouden vinden. Nou, daar had ik dus helemaal niets mee. Als je op de juiste manier leiding geeft komt de waardering vanzelf. Resultaatgericht blijven en beseffen dat je het resultaat met mensen moet zien te bereiken.
Ze wilde ook veranderingen doorvoeren. Of eigenlijk door de strot duwen. Maar ja, wie wil er nu veranderd worden? 
De dag voordat we vertrokken sprak ze mij weer aan. Ze was nu ziek thuis. Gelukkig voor haar heeft ze een uitnodiging gekregen van een andere organisatie voor een functie daar. Hopelijk niet als leidinggevende, want anders raakt ze weer gestrest.