zondag 18 september 2022

Een lekkende bak

De afgelopen dagen hebben Fenna en ik de pech gekend een flinke regenbui op onze koppen te krijgen. Alle keren was het zo goed als droog toen we op pad gingen. En alle keren barstte het los toen we nog geen 5 minuten aan het stappen waren. We hebben zowel onder bomen als onder een carport van een naburige woning geschuild. Het is merkbaar herfst, want overal zag ik afgebroken takjes en takken liggen. Voornamelijk van de populieren hier langs het fietspad. De regen kent veel voordelen. Het wachten is op geklaag over hoge waterstanden, wateroverlast enz. Want we blijven klagen.
Dankzij de regen heb ik de lekkage in de caravan kunnen lokaliseren. Links bevindt zich een 'lijst' van zwart kunststof. Hij geeft toegang tot de bagageruimte onder het bed. Zo kan je zowel van buiten als van binnen bij de bagage komen. De toegang wordt afgedekt met een afsluitbare kunststof klep. Het is de aansluiting van de kunststoffen 'poort' op het front van de caravan die lekt. Daar schijnt al langere tijd het verschijnsel op te treden, gezien de aanwezige kit en afdichttape op de verbinding tussen het kunststof en het aluminium. Maar de lekkage bij de bron aanpakken is nooit gebeurd. Zonde!
Omdat de bagagebak annex bank onder het vaste bed verwijderd is, zou ik de kunststof toegang ook kunnen verwijderen. In plaats daarvan kan ik de aldus ontstane opening met een plaatje aluminium kunnen dichten. Aan de binnenkant moet er dan wat (piep)schuim tegen het plaatje geplakt worden met als afwerking een plaatje watervast verlijmd triplex. Dan ben ik van de ellende van de kunststof rand af.
Het is wel een klusje dat alleen bij droog weer uitgevoerd kan worden. Hopelijk komt er nog een mooie zonnige herfst. Voorlopig is het nu nog steeds waterdicht. De krant was vanmorgen kurkdroog.