maandag 26 september 2022

Winterslaap

We hebben vanmorgen de caravan naar de stalling gereden. Die bevindt zich ongeveer 10 km hier vandaan. Ben ik er dan helemaal klaar mee? Nee, er is nog een aantal klusjes. Maar die zou ik ook tijdens een vakantie kunnen doen. Het zijn kleinigheden in het interieur.
Afgelopen weken hebben we een vast bed gemaakt met extra ruimte eronder (bed staat hoger). Er zijn daarvoor twee grote banken annex bagagebakken verwijderd. Het keukenblokje is gerenoveerd (met o.a. een veel lichter kastdeur), het ingebouwde koelkastje is vervangen door een vrijstaand en de kookplaat geeft weer mooie blauwe vlammen. Dus hoef ik niet de Cadac van korte pootjes te voorzien. Een twee persoonsbankje is ingekort evenals een tafelblad, dat trouwens ook smaller gemaakt is. Overbodige elektrakabels en -aansluitingen zijn verwijderd. Uiteraard heb ik ook e.e.a. gelakt.
Aan de buitenkant zijn de handgrepen verstevigd en is de lekkage bij een disselbak opgelost. Er zijn stalen poten verwijderd en de ruimte van het gastankje heeft een vloertje gekregen in de vorm van een houten plaatje. Het tankje stond namelijk voorheen wat instabiel op een metalen kruis. Ik heb de onderkant van de caravan hier en daar van een nieuwe laag coating (zwarte teer) voorzien. Ook het vloertje in de ruimte van het gastankje. Technisch (wielen, koppeling, remmen enz.) hoefde ik niets te doen. Eerder heb ik aan de verlichting van de caravan wat preventief onderhoud gepleegd. Vooralsnog zijn we zeer tevreden met ons hutje. Het is bijna helemaal naar wens omgetoverd. Nu mag het aan z'n winterslaap beginnen in een droge ruimte.