zaterdag 10 september 2022

In- en uitpakken en klussen

Zoals verwacht zijn we gisteren in de loop van de ochtend huiswaarts gekeerd. Het was windstil en druk op de weg. We hebben veel ideeën opgedaan voor de herinrichting van de caravan. Ik heb al de krabbels de avond ervoor gerubriceerd en uitgewerkt.
De terugreis verliep voorspoedig. Geen files en lekker doorrijden met zo'n 90 km/uur. Weer thuis hebben we subiet de caravan leeggehaald. Dat verliep vrij vlot, al stak Fenna geen poot uit. Na de lunch besloot ik alvast wat aan het interieur te gaan doen. Tijdens het leegmaken van de caravan had ik gezien, dat de lege bagagebak vrij eenvoudig te verwijderen moest zijn. Hij bestaat uit een drietal panelen, die aan elkaar en in de vloer bevestigd waren met schroeven. Toen ik de bak verwijderd had, schrok ik. Ik zag namelijk een vrij grote vochtplek. Geen droge, maar een natte!! Vreemd, want ik had de handgreep erboven in orde en waterdicht gemaakt. Nader onderzoek leerde mij een heel andere oorzaak. Of eigenlijk oorzaken. Zowel links als rechts voor heeft de caravan luiken. Een voor de bergruimte van de gastank, de ander om toegang te krijgen tot een bagagebak. Beide ruimtes zijn van en kunststoffen behuizing voorzien, die koud tegen de huid van de caravan geschroefd zijn. De behuizing is op de aansluiting met de caravan niet waterdicht gemaakt. Van binnenuit kon ik de lichtinval tussen het hout en de kunststof bak zien. Zaak is nu de boel goed te laten drogen en alsnog de boel af te sluiten met speciale kit. Met speciale bedoel ik kit die niet alleen de boel waterdicht maakt en houdt, maar ook goed lijmt en elastisch blijft. Wat den je? Ik heb nog een nieuwe ongebruikte koker met dat spul hier liggen! Geluk bij een ongeluk. Ik ga de kieren zowel aan de buiten- als aan de binnenkant kitten.
De rest van de middag heb ik me nuttig gemaakt door aan het vast bed te beginnen. Hij wordt wat hoger i.v.m. de bagagebakken met onze kleding enz.. Er komt een lattenbodem van 200 x 140 op. We gebruiken voorlopig nog de standaard kussens als matras met daarop een (dikke) topper.