maandag 26 september 2022

Net even anders

Er wederom heibel over een tweet van een politicus. Dit keer gaat het om een geshopte foto waarop ministers een nazivlag hijsen. Ik begrijp wel waar die grap vandaan komt. Die vindt z'n oorsprong in met name het coronabeleid, dat wat trekken heeft van nazisme. Zoals uitsluiting en discriminatie op grond van gezondheid.
Zelf zou ik de vlag van Noord Korea gekozen hebben en niet die van nazi Duitsland. Vanwege de toenemende dictatuur.
In het algemeen is het zo, dat wanneer een politicus van deze regering te maken krijgt met protesten, er veel gekrakeel is. Overkomt soortgelijke situaties een lid van de oppositie, dan is het opvallend stil. Ook in de media. Dan schijnt het oké te zijn. Selectieve verontwaardiging dus.
De media berichten ook over 'de aanval' van Van der Poel op twee Australische tieners. Afgaande op de feiten is er mijns inziens sprake van een 'uitval' naar de twee pubers. VdP moet niettemin € 1.000 boete betalen. Misschien kan hij het bedrag verhalen op de twee tieners wegens het hem ontnemen van een gepaste deelname aan het WK. Een eventuele winst zou VdP veel geld opgebracht hebben.
Zoals verwacht en door mij al vaak gesteld komen we straks drinkwater tekort. De waterbedrijven zijn wakker geworden. Nu nog de mouwen opstropen en aan het werk.