dinsdag 13 september 2022

Crisis

Volgens Rutte moet ik alle beschikbare middelen aanwenden om de crisis te bestrijden. Een crisis die hij veroorzaakt heeft moet ik zelf dus gaan oplossen. Er zijn allerlei beschikbare middelen om de crisis te bezweren. Maar ja, ik wil de rest van mijn leven niet in de gevangenis slijten. Al zou het overgrote deel van Nederland opgelucht zijn. Trouwens, de overheid vaart wel bij de hoge energieprijzen. Er zit veel accijns op hè. Daarom vindt Rutte het eigen wel goed zo en houdt hij ons constant worsten voor. Hij gebruikt termen als 'mogelijk', 'is in overleg' (dus is niet eens zeker) en meer van die wazige uitspraken.
Er zijn nog wel wat mogelijkheden. We weten van vroeger nog dat we maar 1x per week in bad mochten. In water waarin je oudere broertjes en/of zusjes gewassen waren. We kunnen ook om de andere dag warm eten. Ook iets uit die tijd. We moeten ook zaken combineren. Dus kunnen we beginnen met samen onder de douche. Misschien liggen er straks eieren of een stukje vlees onder de motorkap als we rijden. Maar autorijden zal het ook niet meer worden. In mijn jeugd fietste men veel. Zonder trapondersteuning, want toen stond bijna iedereen nog stevig op z'n benen.
Er is hier apparatuur in huis, dat weinig energie vreet. Die zouden ook op een 12 volt accu met omvormer aangesloten kunnen worden. Zo'n accu moet dan opgeladen worden met daglicht- en/of zonne-energie. Want wie zegt dat we straks 24/7 over energie zullen beschikken? Het kan zijn dat we net als in de WO2 op rantsoen gezet worden. En dat alles is te wijten aan de VVD, D66, het CDA en de quasi christen Gert-Judas Segers van de CU. We werden al lang geleden gewaarschuwd door Pim Fortuyn : Nederland gaat naar de kloten!
Helaas zijn e rook mensen die dit alles niet als een crisis ervaren. Zolang zij gemakkelijk kunnen blijven rondkomen, vinden zij het geen probleem. Jammer dat ze al die anderen vergeten.