donderdag 22 september 2022

Weer wat gedaan

Glimlachen moest ik toen ik de heibel in de Tweede Kamer zag. Oké, er werden vervelende dingen gezegd over Sigrid Kaag. Ik denk maar o, wie wind zaait.... enz. Wat mij opvalt is men zich meer ergert aan openlijke uitspraken, dan aan het achterbaks gekonkel zoals dat met ex-CDA'er Omtzigt gebeurde. Het achterbakse, stiekeme is meer geaccepteerd dan het openlijke. Maar ja, het zijn politici. Ze hebben (zij het wat laat) van alles gedaan om oudjes te beschermen tegen een virus, maar nu mogen ze van de kou en/of de honger omkomen.
Vanmorgen ben ik met het zonendoek van de overkapping naar de wasstraat gereden. Ik heb ook een grote plastic zak meegenomen. Het doek heb ik gistermiddag verwijderd, zodat het onder de overkapping wat warmer blijft/wordt.

In de wasstraat heb ik het doek uitgevouwen en ben toen met de hogedrukspuit aan de slag gegaan. De bovenkant van het doek is zo goed als brandschoon. Bijna Omo-wit. De onderkant heeft een groene uitslag. Die laag heb ik weggespoten. Ik trok keurig baantjes, die goed lieten zien waar ik wel en niet geweest ben. Het natte doek woog weliswaar wat zwaarder, maar aanzienlijk minder zwaar dan ik verwachtte. Ik heb het ter plekke weer opgevouwen en in de grote plastic zak gedaan. Bij de loods aangekomen bofte ik, want Ben was er ook. Samen hebben we het doek over het hek in de zon te drogen gehangen. Na wat gefungeerd te hebben as zakelijk klankbord, ben ik weer onder de caravan gekropen. Gisteren zag ik namelijk dat de onderkant hier en daar kale plekken begint te vertonen. Vanwege de kampeerbus had ik nog een -wie wat bewaard- blik met zwarte, teerachtige coating staan. Ik heb de onderkant ermee ingesmeerd met een bokkenpoot.
Ik heb ook de losse poten / steunen even uitgeprobeerd. Ze zijn veel gemakkelijker in te zetten dan het gedraai met een slinger aan de oude. En ze zijn stabieler vanwege het grotere oppervlak aan de onderkant. Ik wil nog wel vier plankjes zagen, want de zwarte pilons zijn hol.