donderdag 22 september 2022

Oplichting, diefstal en ondankbaarheid

De protesten tegen Poetin in Rusland doen mij denken aan de tijd van de Vietnam oorlog. Toen protesteerden ook veel burgers tegen hun president. Het positieve ervan is, dat de protesten aantonen, dat niet heel Rusland de mening van Poetin deelt. En dat het niet terecht is om de hele Russische bevolking te boycotten. Protesteerden in het Westen maar mensen tegen al die oorlogen die Amerika en zijn vriendjes voeren. Ze hebben miljoenen mensen het leven gekost. Maar ach, het waren geen Oekraïners. 
"Steeds meer gevluchte Oekraïners keren terug" is een bekende nieuwsregel. Die doet vermoeden dat het weer veilig voor hen is in hun eigen land. Maar dat is niet altijd het geval. Hier zijn ze ook maar kort gebleven. Ze reden in dure auto's, viel mij op en waren dito gekleed. Er is steeds vaker sprake van fraude en mensenhandel binnen die groep. Fraude, omdat 'vluchtelingen' enkel naar hier komen om hun zakken te vullen met de financiële vergoedingen en vervolgens weer terug te gaan naar Oekraïne. Of dat nog niet eens. Via een omweg melden ze zich met een vals paspoort weer aan als vluchteling. Om vervolgens weer hun zakken te vullen. Er wordt slechts sporadisch melding gemaakt van de fraude en/of het plotseling vertrek uit een gastgezin. Andere 'vluchtelingen', voornamelijk migranten uit Afrika en het nabije Oosten maken ook handig gebruik van de stroom Oekraïners. Ze sluiten zich bij hen aan met valse paspoorten en doen zich voor als Oekraïners. Met dat paspoort mogen ze hier ook gratis reizen met het OV, zodat ze hun jachtgebied aanzienlijk kunnen vergroten.
Kortom, dit kabinet strooit met geld, controleert slecht en dupeert daarmee niet alleen het imago van de echte vluchteling maar ook de eigen mensen die vanwege de politiek in armoede / problemen terechtgekomen zijn. De houding binnen de opvanggezinnen is ook niet altijd een dankbare. Oekraïne is en blijft een door en door corrupt land. Het misbruik door deze Oekraïense 'vluchtelingen' geeft aan met wat voor mentaliteit men te maken heeft. De nieuwskop als zouden meer dan 4.000 Oekraïense vluchtelingen aan het werk zijn, moet volgens mij anders gelezen / begrepen worden.