woensdag 21 september 2022

De laatste klussen

Zoals voorgenomen heb ik vanmorgen de overtollige bekabeling uit de caravan verwijderd. Ik moest daarvoor op mijn rug gaan liggen en onder de sleurhut hobbelen. Maar eerst heb ik in de caravan de losse kabels teruggeduwd; door de vloer heen naar buiten. Toen kon ik aan de grote lussen onder de caravan zien, welke kabels ik moest hebben. Tijdens het verwijderen heb ik ze telkens ingekort. Dat bespaarde mij in de krappe werkruimte (of ben ik te dik??) trekwerk (ik laat deze zin maar zo staan, ook al kan het tot verwarring leiden). Hoewel het vrij duidelijk was welke twee ik moest doorknippen, controleerde ik mezelf drie keer. En toch niet geheel zeker toen pas de tang erin gezet. Onder de caravan waren de kabels met binders vastgezet. O.a. op de as. Die heb ik moeten doorknippen. Nadat ik de overbodige kabels verwijderd had heb ik de overige weer met kabelbinders vastgezet. Ik was erg blij zonder hulp onder die kar vandaan gekomen te zijn.
In de caravan heb ik de beide kabels uit de verdeelkast verwijderd. Ik heb maar gelijk een beschermende maatregel genomen. De kabels lagen los over de wielkast. Ik heb ze met een stuk flexibel pvc omwikkeld. Ik heb het pvc in de lengte opengesneden. Vervolgens heb ik door de opening de kabels geduwd. Het pvc sloot zich weer uit zichzelf. Om erachter te komen van welk materiaal de kastdeurtjes gemaakt zijn, heb ik met de kleinste boor een punctie gedaan. Dat deed ik aan de binnenkant van een deurtje. Ik schoot er niet doorheen, wat erop duidt dat het deurtje van vol spaanplaat
gemaakt is. Ergo, 6 x 1,6 kilo aan gewicht. De grote kast deur is wel hol van binnen. Er zit karton tussen de beide platen gelijmd. Het is enkel voor de weet.
Op speciaal verzoek heb ik een (concept) legplankje voor onder het raam gemaakt. Het pas in de rail van de tafel en het heeft geen poot nodig. Als we naast elkaar op de grote bank zitten, wil ze de tafel verwijderen. Bij het raam wil ze een plankje voor de koffie en/of een boek. Aan de andere kant van de bank staat de koelkast waarvan de bovenkant als koffietafel fungeert. Van zo'n situatie is sprake wanneer we beiden naar een film of tv programma willen kijken. Gezellig naast elkaar. Ik heb als laatste klus drie van de vier caravan poten verwijderd. De vierde doe ik a.s. zaterdag voordat de hut naar de stalling gaat voor een winterslaapje. Voor die tijd hoop ik het kale houtwerk op z'n minst in de grondverf gezet te hebben. Ik heb nog wat dagen, al vind ik een dagdeel klussen al genoeg. De caravan is nu flink gestript en op een aantal punten dito verbeterd. Hoera!