maandag 19 september 2022

Wie wat bewaard

Tot op heden hebben we na de aanschaf van de caravan weinig hoeven uit te geven. We hebben hier veel restanten in het schuurtje en op zolder op de vliering liggen. Daarvan heb ik al aardig wat verbruikt voor de verbouwing / herinrichting. Allemaal 'gratis' dus. Er zijn voornamelijk delen van het interieur verwijderd.  Ook het feit dat ik tijdens mijn cv-ketel demontagewerk veel ijzerwaren (schroeven, bouten, moeren, ringen en elektra-onderdelen) bewaard heb, scheelt in de kosten.
Ik gebruik ook restanten van siliconenkit (kokers met verstopte tuit) en hout. Als ik iets nodig heb wat ik niet in huis bewaard heb, dan ga ik als eerste naar de kringloopwinkels.
Vanmorgen scheen zowaar de zon! Mooi weer dus om buiten bezig te zijn. Eerst heb ik alle rommel / afval van mijn geklus in de caravan opgeruimd. Wat een bende! Aan het keukenblokje hangt nu een aanzienlijk lichter deurtje.
We vroegen ons af of we met deze caravan toch een miskoop gedaan hebben. Als we geweten hadden van de bestaande lekkage, hadden we hem zeker weten niet gekocht. Aan de andere kant werden voor minder mooie en/of jongere caravans (zelfs met zichtbare vochtvlekken aan de wanden en het plafond) de hoofdprijs gevraagd. Dan heb ik het over zo'n €600 á €700 meer. Het herstellen van de lekkage heeft mij enkel meer tijd gekost en geen geld. Ik had alles (ook de kit dus) in huis. Het is met de caravans net als met de koopwoningen; hoge prijzen en zo weg.
Deze week ga ik in de caravan nog wat make-up dingen doen. Het interieur is nu ons eigen. Ik denk dat we de caravan eind deze week naar de stalling rijden. Die is hier in de buurt.