zondag 11 september 2022

Wat een ruimte!

Omdat ik gisteren al veel had voorbereid, kon ik me op de zondag (oeps!) beperken tot boren en schroeven in de caravan. Het gevolg is dat het bed klaar voor gebruik is, Hoera! De kleine bank is met 30 cm ingekort, weer opgebouwd en weer op z'n plek teruggezet. Ik had hem helemaal uit elkaar geschroefd, anders paste ie niet door de caravandeur.
Ik dacht ook de met 30 cm ingekorte en 12 cm smaller gemaakte tafel te kunnen plaatsen. Maar helaas, pindakaas. Ik was gisteren vergeten, dat de tafel net een huiskamerdeur is. Er is een geraamte van hout, dat opgevuld is met een soort karton in harmonicavorm. Omdat ik ook het houten geraamte
afgezaagd had, moest ik een paar latjes kopen. Maar.... vergeten dus.
Wat het bed betreft heb ik de prinses (op de erwt) een acceptatietest laten doen. Toen bleek het middendeel wat te hoog te liggen. Ik had er al zo mijn twijfels over al scheelde het maar 18 mm; de dikte van de steunlat in het midden. Ik slaap overal en nergens en in alle standen. Maar de prinses dus niet. Ik heb de wijziging maar direct doorgevoerd, want wie de prinses matst matst zichzelf. 😅. Het betekende wel 44mm zagen! En dat op de zondag.
Ik moet zeggen, dat er erg veel ruimte ontstaan is na de ingrepen. Vooral tussen het keukenblok en de bank en tafel. Niet genoeg voor een kookeiland hoor. Rest nog het afmaken van het tafelblad. Als dat gebeurd is, ga ik met de speciale kit aan de gang. Dankzij het zonnige weer is het hout gedroogd.