zaterdag 17 september 2022

Als toen

We zijn inmiddels bijna €300 per maand duurder uit. Gelukkig krijgen we volgend jaar misschien €20 van Mark Rutte. Het kabinet kijkt heel tevreden naar deze genereuze gift. Dat is zoiets als wanneer ik iemand die bibberend voor mijn deur staat midden in de (ouderwetse) winter een euro geef. Om daarna vervolgens in mijn luxe woning in een grote fauteuil bij de open haard weer plaats te nemen. Maar zo'n asociale egoïst ben ik dus niet. Rutte heeft ons land opgeofferd aan het corrupte Oekraïne van Zelensky en het sektarische WEF van Klaus Schwab. Een maatschappelijke ramp voltrekt zich vanwege deze in en in domme politiek.
Een landelijke enquête leert dat dit kabinet het cijfer 3,3 krijgt. Eindelijk eens een kritisch stukje in een landelijke krant. Al is het wel zo, dat het niet de mening van de betreffende journalist / redactie is, maar van het volk. Dus valt de krant zelf niets te verwijten wat politieke correctheid betreft.
Toen ik begin jaren 70 achter het IJzeren Gordijn op bezoek ging, bevestigde de sfeer daar mijn vermoeden : aardige, gastvrije mensen, die van hun regering weinig mochten en veel moesten. Daar gaat ons landje ook steeds meer op lijken. Wie een andere mening heeft wordt opzij geschoven. Zelfs in de Tweede Kamer is het kabinet op die wijze bezig. Het is vertegenwoordigd in de persoon van de D66 voorzitter Vera Bergkamp. Zij waagt het de oppositie de mond te snoeren door hen spreektijd te ontnemen, onnodig te interrumperen en onderwerpen te weigeren. Dat alles binnen het kader van het beschermen van het kabinet. De democratie verdwijnt. De iPhone met apps van de overheid is begonnen te regeren. Wie hadden het drie jaar geleden over de Great Reset? O ja, die Wappies.