maandag 26 september 2022

De geschiedenis veranderen

Men wil tegenwoordig steeds vaker de geschiedenis veranderen. Ik doel dan niet naar de feiten toe halen (was dat maar waar), maar hem naar onze tijd en normen halen. Men gaat excuses aanbieden voor activiteiten die eeuwen(!) geleden plaatsvonden en in die tijd gewoon waren. Men is daar wel selectief in. Slavernij wel, maar alleen wat het Afrikaans continent betreft. Wat er in Azië gebeurd is, is van geen belang.
Het wachten is op Spanje wanneer dat land gaat zeuren over de Zilvervloot. Immers, Piet Hein was niet meer dan een gelegaliseerde zeerover. Voor de Hollanders in die tijd was Hein een zeeheld. "Hij heeft gewonnen, de zilvervloot!", nou ja, gewonnen. Het was geen Vriendenloterij hè. Het was de tijd van landje pik, roven, moorden, martelen, verkrachten enz. Dat is nu een schande, maar toen heel gewoon. De Zuid Amerikanen zouden op hun beurt Spanje kunnen aanklagen. Wat de Spanjolen daar allemaal uitgevreten hebben is vele malen erger dan de Hollandse slavernij en rooftochten. Daar in Zuid Amerika vonden genocides plaats ten behoeven van Spanje en de RK kerk.
Wie weet kijkt men honderd jaar later ook heel anders naar onze tijd. Misschien spreekt men dan van een regering verantwoordelijk voor een politiek gearrangeerde genocide, die velen vanwege ontbrekende zorg en/of toenemende armoede de dood ingejaagd heeft omwille van een ideologie. Het aantal zelfdodingen is onder Rutte groeiende. Vooral jongeren zien geen toekomst meer.