vrijdag 30 september 2022

Nordstream 1 - 2

Naar zeggen is het Amerikaanse aanvalsschip USS Kearsarge daags voor de vernielingen van de beide gasleidingen van Nordstream uit het betreffende gebied vertrokken. Er was sprake van een expeditie detachement om te oefenen met Britse schepen. De Britten deden daar onder meer duikoefeningen. Het vliegdekschip was in augustus nog in Finland op bezoek en is daarna met de Britten en andere geallieerden gaan oefenen op de Oostzee. Het gerucht wil dat Britse speciale troepen (SAS) de gasleidingen hebben opgeblazen.
Het is triest dat de westerse landen onder leiding van Amerika en Engeland nog steeds streven naar escalatie van de oorlog in Oekraïne. Voor mij is dat streven al in de jaren 90 begonnen met de politiek van de NAVO.
Ik moet er niet aan denken dat Rusland een militaire (nucleaire??) reactie geeft op de sabotage die in internationaal water plaatsvond. Mocht het ervan komen, dan hoop ik maar dat de Russische kernraketten richting Washington en Londen zullen gaan en ons een kernoorlog bespaard zullen blijven. Helaas zijn ook hier in Nederland Amerikaanse kernwapens opgeslagen.
Het onderzoek dat de EU en met name Duitsland heeft aangekondigd komt mij gemaakt en verdacht over. Men wilde toch van het Russisch gas af? En Joe Biden heeft in februari j.l n.b. in aanwezigheid van de de Duitse ministerpresident deze actie al beloofd.